Malmin sairaala Pietarsaaressa

Tarkoitus

Säätiö edistää korkeampaa opetusta, kansansivistystä, yleishyödyllisiä laitoksia sekä tutkimusta jakamalla apurahoja yksityishenkilöille, työryhmille tai organisaatioille.

Apurahat jaetaan joka toinen vuosi tieteelliseen tutkimukseen (parillisina vuosina, esim. 2024, 2026, 2028 jne.), joka toinen vuosi kansansivistystä edistäviin tai yleishyödyllisiin tarkoituksiin (parittomina vuosina, esim. 2025, 2027, 2029 jne.).

Yleiset hakuohjeet vuodelle 2024

Vuonna 2024 jaetaan yhteensä 1 miljoona euroa tieteelliseen tutkimukseen. Apurahat on tarkoitettu vähintään maisterin tai vastaavan tutkinnon suorittaneille henkilöille. Työskentelyapurahoja myönnetään puoleksi vuodeksi. Lyhyempiä työskentelyapurahoja voidaan myöntää poikkeustapauksissa. Tukea voidaan myöntää myös muuhun tarkoitukseen, kuten konferenssimatkoihin ja materiaalin keräämiseen.
Puolen vuoden apuraha on 13 000 euroa väitöskirjan tekijöille ja 15 000 euroa postdoc-tutkijoille; lyhyemmät työskentelyapurahat ovat vastaavasti pienempiä. Tutkimusapuraha haetaan aina henkilökohtaisesti.

Hakuaika on 1.4.2024–30.04.2024.
Hakemukset laaditaan ja lähetetään sähköisessä muodossa tämän verkkopalvelun kautta (- Haku/linkki);. myös kaikki liitteet (lyhyt, korkeintaan 4-sivun mittainen tutkimussuunnitelma, budjetti, CV) lähetetään sähköisinä liitetiedostoina. On erittäin toivottavaa, että hakija nimeää 1-3 lausunnonantajaa sähköpostiosoitteineen, joille järjestelmä automaattisesti lähettää lausuntopyynnön.

Luettelo myönnetyistä apurahoista julkaistaan säätiön verkkosivulla 1.7.2024, jolloin lähetetään saajille ilmoitus myös sähköpostitse. Ennakkotietoja myöntöpäätöksistä ei anneta.